top of page

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za namene nemotenega delovanja strani, zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, za analizo uporabe spletne strani ter za namene oglaševanja. Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in če jih blokirate, lahko še vedno brskate po naših straneh, vendar bodo določene možnosti omejene.

Kaj so piškotki?

"Piškotki so kratke besedilne datoteke, ki jih naše spletno mesto pošlje brskalniku, ki ga uporabljate. Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo. Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, ostali pa se lahko shranijo le, če se s tem strinjate. Piškotki lahko shranjujejo široko paleto informacij, vendar se te informacije lahko shranijo le, če nam vi to dovolite – naša spletna stran ne more dobiti dostopa do informacij, ki nam jih vi niste dali, in ne more dostopati do drugih datotek na vašem računalniku. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov ali informacij, po katerih bi vas bilo mogoče identificirati. Vi pa lahko spremenite svoje internetne nastavitve in s tem izberete, ali boste odobrili ali zavrnili zahteve za shranjevanje piškotkov, ali naj se samodejno izbrišejo shranjeni piškotki ob zaprtju spletnega brskalnika itd.

Vrste piškotkov

Nujni piškotki

Pomagajo uporabnikom pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta ter izboljšave naših storitev in produktov.

Piškotki za analizo

Pomagajo nam kot lastnikom spletne strani, razumeti, kako obiskovalci uporabljate spletno stran in tako na podlagi teh informacij izboljšamo uporabniško izkušnjo.

.

Trajni oz. shranjeni piškotki
Trajni ali shranjeni piškotki se shranijo na disk (vaš računalnik) in tam ostanejo tudi po zaprtju internetnega brskalnika. Shranjujejo podatke, kot sta vaše prijavno ime in geslo, tako da se vam ni treba prijaviti vsakič, ko obiščete določeno spletno mesto.

Začasni oz. sejni piškotki
Začasni piškotki se začasno shranijo na disk in se izbrišejo po zaprtju internetnega brskalnika. Z njimi spletna mesta shranjujejo začasne podatke, kot so artikli v nakupovalnem vozičku.

Lastni piškotki
"Lastni piškotki prihajajo s spletnih mest, ki jih uporabnik brska in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta uporabljajo te piškotke za shranjevanje informacij, ki bodo ponovno uporabljene, ko uporabnik naslednjič obišče spletno mesto.

Drugi piškotki

Drugi piškotki izvirajo iz drugih, partnerskih spletnih mest, ki si jih ogledujete. Na ta način lahko tretje osebe zbirajo podatke o uporabnikih različnih spletnih mest in jih uporabljajo v marketinške in analitične namene.

ALI izbrale-mame.com UPORABLJA PIŠKOTKE?
Da, s primarnim ciljem, da vam zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh.

Katere piškotke uporablja izbrale-mame.com in zakaj?

"Začasni oz. sejni piškotki "

so začasni piškotki, ki potečejo (in se samodejno izbrišejo), ko zaprete internetni brskalnik. Za izboljšanje uporabniške izkušnje med obiskom uporabljamo "začasne oz. sejne piškotke".

 

"Trajni oz. shranjeni piškotki "

običajno imajo datum poteka daleč v prihodnost in bodo ostali v vašem brskalniku, dokler ne potečejo ali dokler jih ročno ne izbrišete. Trajne piškotke uporabljamo za boljše razumevanje uporabniških navad, da lahko izboljšamo spletno stran glede na vaše navade. Ta informacija je anonimna.

 

Ali na izbrale-mame.com obstajajo "Drugi piškotki"?

Obstaja več zunanjih storitev, ki za uporabnika shranjujejo omejene piškotke. Teh piškotkov to spletno mesto ne nastavi, nekateri pa se uporabljajo za normalno delovanje določenih funkcij, ki uporabnikom olajšajo dostop do vsebin. Trenutno omogočamo:

SOCIALNA OMREŽJA - Deljenje člankov na družbenih omrežjih nastavi piškotke za uporabnika.

MERITEV UDELEŽBE - izbrale-mame.com za merjenje prometa uporablja storitev Google Analytics.

 

Onemogočenje piškotkov

V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli nadzirate, konfigurirate, ali tudi izklopite, vendar vam to odsvetujemo, saj lahko bistveno izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo. Če blokirate piškotke, lahko še vedno brskate po naših spletnih straneh, vendar vam določene funkcionalnosti na teh spletnih straneh ne bodo na voljo. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Chrome | Firefox | Internet Explorer | Safari

ovi linkovi trebaju biti aktivni

 

Več informacij najdete tudi na naslednjih povezavah:

http://www.allaboutcookies.org/ ovi linkovi trebaju biti aktivni

http://www.youronlinechoices.eu/

bottom of page
https://manage.wix.com/dashboard/a0d4e833-ad6c-4290-b5f3-8c6c2f6f7cc3/home